Actualitat

El Govern llança una consulta pública per a identificar les zones sense cobertura de 50 Mbps

22/02/23 El Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, a través de la Secretaria d'Estat de Telecomunicacions i Infraestructures Digitals, ha llançat una consulta pública per a identificar el mapa preliminar de zones elegibles -sense cobertura d'almenys 50 Mbps-, per a continuar amb la posada en marxa del programa d'ajudes UNICO 5G Xarxes Actives, destinat a impulsar el desplegament d'aquesta tecnologia per tot el territori.

La FEMP llança l'Oficina per a la Transformació i Impuls al Desplegament Digital

16/02/23 La Federació Espanyola de Municipis i Províncies (FEMP) ha posat en marxa l'Oficina per a la Transformació i Impuls al Desplegament Digital (OTIDD), que es va presentar el passat 2 de febrer. Aquest nou servei assessorarà els governs locals en matèria d'extensió de les noves comunicacions ultraràpides. La OTIDD té entre els seus objectius prioritaris ajudar a resoldre dubtes tècnics, jurídiques i procedimentals dels ajuntaments en relació amb l'extensió d'infraestructures d'alta connectivitat, fonamentalment fibra òptica i 5G, així com assessorar els governs locals en la implantació de la nova Llei General de Telecomunicacions.

Proposta de Resolució Provisional de les ajudes UNICO-Demanda Rural

07/02/23 El Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital ha publicat la resolució provisional de la convocatòria d'ajudes per a garantir l'accés a connexió de banda ampla d'almenys 100 Mbps i a un preu de 35 euros mensuals per a l'usuari final, amb l'objectiu de tancar la bretxa digital en les zones rurals, remotes i poc poblades de tot el territori. Després de l'anàlisi de les deu sol·licituds presentades, la Comissió d'Avaluació de la Secretaria d'Estat de Telecomunicacions i Infraestructures Digitals ha resolt provisionalment la concessió de les ajudes de 76,3 milions d'euros del programa UNICO Demanda Rural a Hispasat.

Convocatòria d'ajudes UNICO SECTORIAL 5G 2023

22/12/22 El Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital ha convocat les ajudes per a la realització de projectes de desenvolupament experimental en el marc de la tecnologia 5G. Està dotat amb un pressupost de 60.000.000 € provinents del Mecanisme de Recuperació i Resiliència. El termini de sol·licituds començarà el dia 13 de febrer de 2023 i finalitzarà el dia 3 de març de 2023.

Convocatòria d'ajudes UNICO-Demanda Rural

18/11/22 El Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital ha llançat les ajudes del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència per a garantir l'accés a la banda ampla en l'àmbit rural a 35 euros mensuals. Està dotat amb un pressupost de 84.800.000 €, sent el seu objectiu principal eliminar la bretxa digital en les poblacions rurals, de baixa densitat de població, disperses i remotes.

Convocatòria d'ajudes UNICO-Edificis en la Comunitat Valenciana

18/11/22 La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital ha publicat l'Ordre 15/2022, d'11 de novembre, de 2022, per la qual s'aproven les bases reguladores i la convocatòria de les ajudes per a diverses accions de millora de les infraestructures de telecomunicacions en edificis, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència- Finançat per la Unió Europea - NextGenerationEU. En ella s'estableix que el TERMINI PER A PRESENTAR LES SOL·LICITUDS finalitza al 14 de març de 2023.

Convocatòries d'ajudes CEF Digital

12/10/22 La Comisió Europea ha llançat un segon conjunt de convocatories d'ajudes, amb un pressupost previst de 277 milions d'euros, amb l'objectiu de donar suport a projectes de xarxes segures, ràpides i d'alta capacitat, infraestructures troncals, inclosa la comunicació quàntica, la federació en el núvol i cables submarins, enfortir les xarxes que connecten àrees rurals, remotes i d'ultramar, així com digitalitzar cada vegada més les xarxes de transport i energia.

Convocatòria d'Ajudes UNICO Indústria i Empreses en la Comunitat Valenciana

25/07/22 La Conselleria d'Innovació, Universitats, Ciència i Societat Digital ha publicat l'Ordre 11/2022, de 19 de juliol, de 2022, per la qual s'aproven les bases reguladores i la convocatòria de les ajudes per a diverses accions de reforç de la connectivitat en polígons industrials i centres logístics, en el marc del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. En ella s'estableix un TERMINI PER A PRESENTACIÓ DE SOL·LICITUDS de DOS MESOS (fins al 25 de setembre)

La Comissió llança les primeres convocatòries del programa CEF Digital (Connecting Europe Facility)

12/01/22 Amb un pressupost previst de 258 milions d'euros, les convocatòries pretenen millorar les infraestructures de connectivitat digital, en particular les xarxes Gigabit i 5G, en tota la Unió, i contribuir a la transformació digital d'Europa.

Concessió ajudes UNICO-Banda Ampla 2021

02/12/21 La Secretaria d'Estat de Telecomunicacions i Infraestructures Digitals notifica la Resolució de la Convocatòria del Programa d'Universalització d'Infraestructures Digitals per a la Cohesió - Banda Ampla (UNICO-Banda Ampla) que inclou els llistats i altres aspectes rellevants. Es concedeixen ajudes en forma de subvenció per import de 249.930.122 euros finançats amb càrrec als fons del Pla de Recuperació, Transformació i Resiliència. Corresponen a la Comunitat Valenciana 30.695.640 euros, cobrint-se un total de 151.180 unitats immobiliàries (llars i empreses) fins ara sense cobertura o amb velocitat d'accés inferior als 100 Mbps.

El Govern convoca subvencions de 92,7 milions d'euros per a transformació digital i modernització de les entitats locals amb més de 50.000 habitants

06/11/21 Els Ministeris de Política Territorial i d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital gestionaran les subvencions per a finançar els projectes de les entitats locals en raó de la seua població Aquestes subvencions són perquè els municipis amb més de 50.000 habitants, o amb població inferior si són capital de província, milloren i modernitzen la seua organització amb la incorporació de tecnologies de la informació, digitalització dels procediments administratius i adaptació de la seua gestió a mitjans digitals.

El Govern llança una consulta per a definir els criteris del programa UNICO-5G Xarxes

30/07/21 El Ministeri d'Assumptes Econòmics i Transformació digital ha llançat una consulta pública que contribuirà a definir les condicions de la nova convocatòria UNICO - 5G Xarxes. La convocatòria estarà dotada amb 150 milions d'euros i donarà ajudes per a l'extensió d'infraestructures passives 4G/5G en àrees amb cobertura 4G insuficient.

El Govern llança el nou Programa per a estendre banda ampla ultra ràpida: Pla UNICO

14/06/21 La vicepresidenta segona del Govern i ministra d'Assumptes Econòmics i Transformació Digital, Nadia Calviño, ha anunciat que la primera convocatòria del Programa d'Universalització d'Infraestructures Digitals per a la Cohesió (Programa UNICO) estarà dotada amb 250 milions d'euros.

Presentació del programa Espanya Digital

Espanya Digital 2025 inclou prop de 50 mesures agrupades en deu eixos estratègics amb els quals, durant els pròxims cinc anys, es pretén impulsar el procés de transformació digital del país

Programa Connecting Europe Facility 2021-2027

12/03/21 El Consell i Parlament Europeu han aconseguit un principi d'acord per a la continuació del programa Connecting Europe Facility per al període 2021-2027

Convocatòria 2021 ajudes IVACE

04/01/21 Convocades ajudes de l'IVACE per a modernització i dotació d'infraestructures i serveis, inclosa obra civil per a implantació de fibra òptica, en els polígons industrials

Resolució provisional PEBA 2021

El Programa d'Extensió de Banda Ampla de Nova Generació (PEBA) 2021 finança 12 projectes en altres tantes províncies, inclosa Alacant, per a l'extensió de la banda ampla

Ampliació termini del programa WIFI4EU

La Comissió Europea estén el termini per a l'execució dels projectes finançats pel programa WIFI4EU

Presentat el Pla per a la Connectivitat i les Infraestructures Digitals

El Consell de Ministres ha aprovat el Pla per a la Connectivitat i les Infraestructures Digitals, l'objectiu principal de les quals és aconseguir que la cobertura de banda ampla aconseguisca al 100% de la població